Zwanger en massage

 

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam gigantisch, fysiek én hormonaal. Niet alleen zorgen deze veranderingen in het lichaam ervoor dat je sneller moe bent, een zwangerschap gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke ongemakken. 

Verschillende klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan, kunnen door een zwangerschapsmassage behoorlijk verminderd worden. Denk hierbij aan klachten als misselijkheid, hoofdpijn, bekkenklachten, kramp , slecht slapen en pijn in nek en rug. Daarnaast werkt de zwangerschapsmassage heerlijk kalmerend. Dat maakt de massage een goede voorbereiding op de topprestatie die je lichaam moet leveren tijdens de geboorte van je kindje. En natuurlijk ter voorbereiding op het herstel en de drukte die hierop volgen.

 

De massage kan in rugligging op een warm waterkussen gegeven worden of in zijligging met behulp van een voedingskussen.

 

Een zwangerschapsmassage brengt zowel jou als je kindje tot rust. De zwangerschap brengt al genoeg drukte met zich mee en dat maakt dat deze massage geen overbodige luxe is! Na de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan...

Van harte welkom bij Massagepraktijk Karin Delfos.

Let op, de zwangerschapsmassage wordt niet in de eerste drie maanden van de zwangerschap gegeven. Advies is om de massage te doen vóór de 36 weken. Het mag wel maar het komt wel eens voor dat ik de massage moet afbreken omdat de cliënt misselijk wordt tijdens de massage.

 

Ps. Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager! Wist je dat de aanmaak van oxytocine essentieel is in het voorbereiden op de bevalling?

 

Extra informatie voor zwanger vrouwen;

Het gebruik van magnesium tijdens zwangerschap.

Bij Massagepraktijk Karin Delfos kun je magnesiumvlokken kopen voor thuis in bad of in het voeten bad. Ook zie je steeds vaker dat vrouwen magnesiumvlokken toevoegen in hun beval bad.

 

Magnesium wordt snel opgenomen door de huid en herstelt zo het magnesiumgehalte daar waar nodig is. Tegelijkertijd geniet jij van een heerlijk ontspannen en verwarmend bad. 

 

Het gebruik van magnesiumvlokken tijdens de zwangerschap is zeker aan te raden, want juist tijdens deze bijzondere periode is er een hogere behoefte aan dit essentiële mineraal. Magnesium helpt stijve en belaste spieren te ontspannen en speelt een belangrijke rol in de opname van calcium. Bij een laag magnesiumgehalte hebben zwangere vrouwen grotere kans op typische zwangerschapskwalen als veelvuldige harde buiken, kramp en rusteloze benen.

 

Goed om je te realiseren; magnesium is geen medicijn of wondermiddel. Het betreft 'simpelweg' een natuurlijk mineraal waar je als zwangere vrouw extra behoeft aan hebt.

 

Magnesiumvlokken Vita/Cura® verkrijgbaar vanaf 2,95 

 

Zwanger en massage € 52.50  45 minuten